Schijndel/DE WIT bij de laatste zestien: 14 maart tegen TOP

30-01-2019

Schijndel/DE WIT bij de laatste zestien

Dinsdag jl. wist Schijndel/DE WIT met het kleinst mogelijke verschil de volgende speelronde van de KNVB-beker te behalen. In een aantrekkelijke wedstrijd werd MVC’19 uit Maasbree, eveneens uitkomend in de 3e klasse, met lege handen terug naar Noord-Limburg gestuurd. Hiermee heeft men zich geplaatst bij de laatste 16, waar het eersteklasser TOP ontmoet.

Vanwege de mindere  conditie van het hoofdveld week Schijndel/DE WIT voor deze thuiswedstrijd uit naar veld 2, het kunstgrasveld. De schaars opgekomen toeschouwers zagen een wedstrijd die over het algemeen in een hoog tempo werd afgewerkt. In het basiselftal ontbrak Brent Blummel vanwege een blessure. Een goed spelende Jirre Kreemer was zijn vervanger. Schijndel/DE WIT was met name de eerste helft de bovenliggende partij. Via goed lopende aanvallen werden diverse kansen gecreëerd. Schoten van Jordy van Kasteren, Tjeerd Pijnenburg, Stan Guns en een kopbal van Tijn Niemeyer werden door de keeper gekeerd of misten het doel.  De achterhoede, onder leiding van een soeverein spelende Thomas-Jan van Raaij wist de sporadische maar gevaarlijke aanvallen van de snelle MVC’19-aanvallers te ontregelen. Hierdoor kreeg met name in de eerste helft Dennis Schoenmaker, de vervanger van Timo de Louwere, weinig te doen. Eigenlijk was het wachten op het eerste doelpunt van de Geel-Blauwen. Kort voor de rust leek het er dan toch van te komen, maar uit een scrimmage voor het doel wist Thomas-Jan van Raaij de bal tegen de lat te werken.

In de tweede helft tapte MVC’19 uit een ander vaatje. Geen snelle omschakelingen, maar met dominanter spel wist men Schijndel/DE WIT terug te dringen op de eigen helft. Keeper Dennis Schoenmaker moest een paar keer reddend optreden en reageerde o.a. zeer alert in de 72e minuut door een schot uit de bovenhoek te tikken. Deze wake up call had een prima uitwerking. Vijf minuten na de beste kans van MVC’19 leverde Jordy van Kasteren een machtig schot af dat op de paal belandde. De in het veld terug kaatsende bal werd door Jirre Kreemer onderschept. Zijn schot kon in eerste instantie door de keeper worden geweerd, maar vervolgens wist Tijn Niemeijer uit de rebound de bal hard tegen het net te werken: 1-0. Dit bleek tevens de eindstand, ondanks de mogelijkheden die Schijndel/DE WIT kreeg, o.a. via Stan Guns, om de stand een nog mooier aanzien te geven.

Schijndel/DE WIT heeft zichzelf met goed voetbal een prima dienst bewezen door de achtste finale van het bekertoernooi te halen. Eersteklasser TOP uit Oss is dan de volgende tegenstander die Schijndel/DE WIT op het Zuideinderpark ontvangt. Een mooie uitdaging voor de nog jonge groep spelers om zich te meten aan deze tegenstander. Deze wedstrijd staat gepland op donderdag 14 maart a.s.

Komende zondag speelt Schijndel/DE WIT een thuiswedstrijd tegen Volkel. Als de weergoden ons goed gezind zijn wordt gespeeld op het hoofdveld. Anders moet conform de KNVB-richtlijnen uitgeweken worden naar het kunstgrasveld (mits hier geen sneeuw op ligt).

N.B. De recent afgelaste wedstrijden tegen FC Schadewijk en Olympia ’18 zijn ingepland op respectievelijk 10 en 31 maart a.s.

Klik hier voor meer foto's