Schijndel/DE WIT
 

Trainingskamp Lloret: dag 3

12-01-2019

Lloret, dag 3, 11 januari 2019: perfect

Twee kaarsjes voor Stan. Hij is vandaag jarig. Wanneer de Engelse medewerker van hotel Guitart Central Parc drie gebakjes, met daarop twee cijfers, 2 en 0, brengt, wordt uit volle borst ‘lang zal hij leven’ ingezet. Het zal het begin zijn van een mooie dag. De temperatuur is 0 graden, de gevoelstemperatuur -3. Het is dan ook nog vroeg. 08.30 uur. De zon schijnt volop. En nog belangrijker: de groep is voor het eerst op volle sterkte. 30 personen in totaal. Bart en Robin, vergezeld door John en Ronald, zijn vanochtend al vroeg ingevlogen. Voor vandaag een druk programma. Niet alleen trainen en een strandactiviteit maar ook ‘Het perfecte plaatje’ vraagt vandaag de volle aandacht. Nog tot 18.00 uur kunnen de foto’s voor deze opdracht ingestuurd worden. Vanavond wordt bekend gemaakt wie de ‘mooiste achterkant’ in beeld heeft gebracht. Of wat te denken van een foto met als thema ‘romantiek’?

Klokslag 10.45 uur, er heerst discipline qua tijden en afspraken, vertrekken de spelers naar het trainingscomplex. Na de warming up onder leiding van Ton Habraken, wordt de groep in tweeën gesplitst. John de ene helft, Henry de andere. Omringd door hotels met namen als Festa Brava, Samba en Olympic Suites, wordt weer met veel inzet getraind. Begeleid door allerlei aanwijzingen: bewegen, ruimte maken, doen, vrij lopen,  houd het simpel, we staan stil, inlopen, uitzakken. Het vocabulaire van een trainer kent vele varianten om spelers sterker en beter te maken. De spelers zwoegen. Geen aandacht voor de omgevingsgeluiden, van spelende kinderen van de aanpalende basisschool, voor de geluiden van een graafmachine of de herrie van de drilboren. Nee, hier wordt serieus gewerkt. Om fitter te worden. Een korte pauze en dan het geliefde partijtje. Wie krijgt een geel hesje, le gilet jaunes? En is het bezit daarvan dan een aanwijzing voor de opstelling van morgen, wanneer S.V. Duiveland onze tegenstander is? Er wordt gestreden. Tommy en Robin kijken toe vanaf de zijkant. Tommy herstellende van zijn inspanningen na het behalen van de eretitel Mister Lloret en Robin revaliderend van zijn hernia. 12.30 uur. Henry fluit voor het laatst. Op naar de lunch. Maar eerst nog een perfect plaatje schieten.

Tijdens het middagprogramma worden de spelers vanaf de boulevard gadegeslagen. Diverse activiteiten op het strand hebben de aandacht getrokken van passerende wandelaars. Hier wordt gestreden door vijf groepen. Onder leiding van Ton Habraken en John Blummel worden vijf activiteiten in circuitvorm uitgevoerd. Geheugen, creativiteit, snelheid, precisie, maar vooral samenwerking staan in de uitvoering centraal. De winnaar van al deze inspanningen? Dat is een cliffhanger. Ton maakt de uitslag op zaterdagochtend tijdens zijn presentatie over het onderwerp ‘hersteltraining’ bekend.

Voor sommigen roept het strand herinneringen op aan vervlogen tijden. Kuilen worden ook door Nederlanders gegraven en spelers laten zich ingraven; er wordt gedold en plezier gemaakt. Is hiermee het middagje strand ten einde? Nee hoor! Henry heeft nog een afsluitende activiteit in petto:  welk tweetal kan een ongekookt ei zover mogelijk overgooien en opvangen zonder dat het ei kapot gaat? Hilariteit alom. En toekomstig voer voor de wat verderop gelegen meeuwen die deze onverwachte kans op een heerlijk middagmaaltje niet voorbij zullen laten gaan. Terwijl de zon langzaam achter de rotsen verdwijnt is uiteindelijk het tweetal Bart en Tijn in staat om ongeschonden een ei over een afstand van 32 meter naar elkaar toe te werpen. En dat is een prestatie van formaat.

Terwijl de spelers daarna kunnen genieten van enige vrijetijd, onder andere door zich te vergapen aan een optreden van een internationaal gezelschap van linedancers, dat zich heeft verzameld in de bar, komen de eerste foto’s binnen die de teams Minolta, Nikon en Konica hebben gemaakt. Er is werk gemaakt om een zo’n perfect mogelijk plaatje te presenteren. Ook bij deze opdracht gaat het om creativiteit en samenwerking. Aan jurylid Roland van de Brand later op de avond de moeilijke taak om zijn keuze per categorie toe te lichten. Team Minolta, bestaande uit Timo, Emiel, Sharam, Dani, Luuk, Tommy, Robin, Ton H. en captain Erik, wint met een straatlengte voorsprong. Nikon wordt tweede en team Konica eindigt met slechts één gewonnen categorie op de laatste plaats.

De derde dag van het trainingskamp is ten einde. Een dag met een zeer gevarieerd programma. Wederom een geslaagde dag. Dankzij de perfecte organisatie en de discipline van alle betrokkenen. Nog een drankje en een spelletje keezen in de Salsa bar en dan naar bed. Sommigen zullen vast en zeker gaan dromen van een carrière als linedancer. Of toch niet. Dan maar van de wedstrijd van morgen.

 

Naar overzicht