Schijndel/DE WIT
 

Trainingskamp Lloret: dag 2

11-01-2019

Lloret dag 2: ambiance

Met Tijn Niemeyer vanaf vandaag in de gelederen, werd na een goede nachtrust en een uitgebreid ontbijt de gang gemaakt naar de Pistes Municipals d'Atletismo. De plaats van handeling voor de tweede training. De lucht is wederom strak blauw. Er staat een pittig windje. Het voelt nog fris in de ochtend. Hier en daar leidt dat tot het dragen van een muts of wordt de lange trainingsbroek aangehouden. De trainers hebben opnieuw diverse oefen- en partijvormen uitgezet. Gedreven, scherp en fanatiek wordt er getraind. De duels worden scherp aangegaan. Daar waar dit succesvol is, wordt er gejuicht. In het andere geval gaat teleurstelling gepaard met de bekende krachttermen. Sporters hebben nu eenmaal een hekel aan verliezen. De sportambiance is compleet door de aanwezige Poolse atletes, die hun rondjes ongestoord afwerken. Met bewondering worden ze gadegeslagen door onze spelers: wat een techniek en souplesse! Lang kan er niet van genoten worden. Er wacht opnieuw een oefening.

De wind lijkt steeds meer te zijn toegenomen. In de bar van het hotel trilt het ‘enkele glas’ in de sponningen. Voor Ton Habraken, als organisator van de middagactiviteit op het strand van Lloret, aanleiding om te overwegen de plastic opblaasbare ballen met zand te verzwaren. Het blijkt uiteindelijk niet nodig. De staf heeft besloten om van een nadeel een voordeel te maken. Morgen, vrijdag, sluiten nog twee spelers aan. Hiermee is de groep op volle sterkte. Het voordeel om met een complete groep een gezamenlijke activiteit te ondernemen. Volgens de weersverwachting zal de wind dan zijn afgenomen.  

De aanpassing in het programma betekent dat de ‘vrije middag’ sneller is gekomen. Tijd om Lloret te verkennen. De spelers zwermen uit. We zien zeer veel gesloten hotels, pizzeria’s en bars. We horen her en der een drilboor vanwege verbouwingswerkzaamheden. Alles wordt in gereedheid gebracht om de massa toeristen in het aankomende seizoen een goede tijd te bieden. Maar nu lijkt Lloret in niets wat het in de zomer schijnt te zijn. Het is nu leeg en stil. Geen feestende en lawaaierige jongeren. Cafés met namen als De Peetvader of De Molen zijn gesloten. Terrassen idem. Weinig vertier in de vorm van verlokkingen. Slechts een zeer beperkt aantal souvenir- en kledingzaken is geopend; men wacht op klandizie die er niet of nauwelijks is. Of toch? Een aantal spelers weet een hoedje te scoren à € 1,00. Kasteel Sa Caleta Lloret, fier op een rots en met uitzicht op de prachtige baai, houdt zijn toegangspoort dicht. In plaats van zonaanbidders, wordt het strand in beslag genomen door duizenden meeuwen die nu vrij spel hebben. Er heerst rust in Lloret. En dat geeft ruimte voor andere vormen van ontspanning, zoals voor een wandeling langs de prachtige kustlijn.

Terug in het hotel zijn sommige spelers onder de indruk van nog twee voetbalteams die in de tussentijd zijn gearriveerd: V.V. Kampen uit 1938 en SCO’63 uit Spijkenisse. Beide uitkomend in de vierde klasse van de zaterdagamateurs. Qua niveau niet iets om tegen op te zien. Het maakt duidelijk dat uitstraling en mentale kracht belangrijke elementen zijn om goed te kunnen presteren. Voor onze, veelal jonge spelers, een belangrijk aandachtspunt.

Het avondprogramma staat in het teken van Mister Lloret de Mar 2019. Een titel die verworven kan worden door die speler die het meest behendig en vaardig is in allerlei kleine opdrachtjes. In de voorronde strijden drie teams. Vijf opdrachten moeten op snelheid worden afgewerkt. Het beste team mag de meeste spelers afvaardigen voor de Grande Finale. Uiteindelijk belandden Tommy, Max en Tijn in de finale. Hier komt het ook op kracht aan. Wie slaagt erin om met gestrekte armen zo lang mogelijk een emmer met vier tot vijf halve liters water hoog te houden? Tommy gaat met de eer strijken. Hij beantwoordt de meeste vragen correct (zoals: hoe kun je aan een leeuw zien hoe oud hij/zij is?) en in combinatie met zijn sterke armspieren weet hij te voorkomen dat de naald, die aan de onderkant van de emmer is bevestigd, op de ballon belandt. Wat er dit jaar ook gebeurt in Lloret de Mar, Tommy is de enige echte Mister. Dus tijd voor een feestje en nog een laatste drankje voordat de barman de tap sluit en de lichten om 23.30 uur dooft. Een uitnodiging om naar onze kamers te gaan. Dag twee zit erop. Een mooie dag, die doet verlangen naar dag 3.

Naar overzicht