Schijndel/DE WIT
 

Trainingskamp Lloret: dag 1

10-01-2019

Trainingskamp Lloret. Dag 1: een cadeautje.

Woensdag 9 januari 2019. 03.00 uur. De wekker gaat. Geen normale tijd om op te staan. Vandaag wel. Om 04.00 uur wordt de selectie verwacht op het sportpark, want dan vertrekt de bus naar vliegveld Eindhoven. De selectie van Schijndel/DE WIT gaat op trainingskamp naar Lloret de Mar. Voor het eerst voor een trainingsstage van vijf dagen naar het buitenland. Mogelijk gemaakt door een groepje mensen die de club meer dan een warm hart toedraagt.

Een paar dagen voor vertrek heeft een briefing plaats gevonden, waarin alle spelers en begeleiders zijn geïnformeerd over het programma. Een mooi programma. Trainen en teambuilding staan centraal. Dagelijks trainen en tal van activiteiten om de onderlinge band en teamgeest verder te versterken. En dat onder goede condities.

Hotel Guitart Gold Central Park, centraal gelegen Lloret de Mar, is door TeamTravel geselecteerd als de basis waarin en van waaruit gewerkt wordt. Op loopafstand van de trainingsaccommodatie van Lloret, zo’n 500 meter van de boulevard. Waar je nu een enkele wandelaar tegenkomt. Dit in tegenstelling tot de zomerse vakantieperiode. De weersomstandigheden zijn perfect. Een stralende zon, een blauwe lucht en een temperatuur die ideaal is voor een fysieke inspanning. De selectie van Schijndel/DE WIT is niet alleen. Poolse hardlopers lopen hun trainingsrondjes over de sintelbaan. Het maakt het plaatje compleet. Alles straalt sport uit.

Na de warming up wordt er fanatiek getraind. In groepjes. Ton van Schaaijk die de keepers ‘onder handen neemt’. Henry van Alebeek en Chris van de Akker hebben de rest van de groep onder hun hoede. Vier tegen vier. Met druk, zonder druk. Rust aan de bal, en kijken. Het spel wordt stil gelegd. Aanwijzingen worden gegeven. Korte pauzes om even op adem te komen en voor een verfrissende slok water. En dan weer verder voor de volgende trainingsvorm. 16.30 uur. De zon zakt langzaam achter de tribune, lange schaduwen verschijnen op het veld. Het wordt fris. De eerste training zit erop en het is tijd om terug naar het hotel te gaan.

Kort is er gelegenheid om op te frissen. Een duik in het binnenzwembad. Of eerst nog een massage door Rien van Drongelen in kamer 1352. 19.00 uur. Tijd voor het diner in de vorm van een lopend buffet. In restaurant Mediterrania zorgt de aanwezigheid van Schijndel/DE WIT voor een forse daling van de gemiddelde leeftijd. Ook Spanjaarden op hoge leeftijd overwinteren. Zoals een echtpaar dat woonachtig is op de Canarische Eilanden (!). Na het diner wordt iedereen in Bar Bavaria verwacht voor een avondactiviteit. Teammanager Erik Smits heeft een heuse pubquiz in elkaar gesleuteld. Algemene kennis, sport, muziek; de spelers en staf worden na een dag van fysieke inspanning ook mentaal op de proef gesteld. Tussendoor een korte pauze voor een drankje en een dansje met een van de Spaanse dames. Team Marc & Co wordt met miniem verschil tot winnaar uitgeroepen en strijkt met de spreekwoordelijke eer.

Ruim 20 uur na vertrek oogt iedereen moe. Terwijl de Spanjaarden nog door dansen en de muziek steeds meer naar de achtergrond verdwijnt zoekt iedereen zijn kamer op. Dag 1 van het trainingskamp zit erop. Wat een mooi cadeautje.

 

 

Naar overzicht