Zaalvoetbaltoernooi WEC Avanti Schijndel

06-01-2019

Aan het einde van het jaar 2018 moest er nog 1 toernooi gespeeld worden in de Dioscuren door onze jongens van JO10-1.

In de poule zaten ook de jongens van Avanti 1 en Avanti 2 en de jongens van WEC 1. Het beloofde een spannend toernooi gaan worden.

De eerste wedstrijd was tegen Avanti 2. We begonnen de wedstrijd met goede moed en hadden er zin in. Dat was ook meteen te zien op het veld. We speelden goed en waren veel in de aanval. Dat beloofde veel goeds. Het duurde alleen even voordat we een doelpunt maakten. Pas in de tweede helft kreeg Koen een kans om een schot op doel los te laten, de keeper kon de bal met moeite keren en Bas was er snel bij en schoot de bal hard in het netje. Dit kon niet meer mis gaan, deze wedstrijd zouden we zeker gaan winnen. Helaas liep het anders we vergaten om te blijven voetballen en allemaal wilden we een doelpunt maken. We kregen nog wel een aantal kansen op 2-0 maar die wilden er maar niet in gaan. Natuurlijk komt er dan de mogelijkheid voor Avanti. Er valt een bal over onze verdediging en de spits van Avanti komt alleen op Guus af. Guus probeert de aanvaller nog te stoppen door goed uit zijn doel te komen maar kan de bal net niet meer tegen houden 1-1. Met nog maar een paar minuten te gaan worden we een beetje zenuwachtig en lukt er niks meer. Er komt zelfs nog een kans voor Avanti maar deze keer is de bal voor Guus. Gelukkig is er niet meer schade opgelopen en kunnen we de volgende wedstrijd weer opnieuw beginnen.

Wedstrijd 2 is tegen WEC 1. Zij hadden hun eerste wedstrijd verloren en waren er dus op gebrand om tegen ons een goed resultaat te halen. Maar al snel komen we op voorsprong, Yaniek maakt met een mooi schot de 1-0. Ook de 2-0 laat niet lang op zich wachten en Luka gaat met een mooie dribbel langs de zijkant richting het doel en maakt beheerst de 2-0. Ook in de tweede helft blijven we goed voetballen. We blijven kansen krijgen. Wederom is het Yaniek die met een mooi schot de keeper passeert, 3-0 alweer. In de laatste minuten willen we nog graag een doelpuntje maken en Rick gaat mee naar voren. Hij passeert zijn mannetje en maakt het laatste doelpunt. 4-0.

Nu de laatste wedstrijd tegen Avanti 1. Zij hebben alles nog gewonnen en in de week ervoor hebben wij van ze verloren. Met een overwinnen zouden we kampioen zijn maar gemakkelijk zou het niet worden. In de kleedkamer nog even een peptalk gehouden om de boel op scherp te zetten. Deze wedstrijd zouden we niet gaan winnen met mooi voetbal, maar inzet hadden we nodig. Avanti zette ons vanaf het begin meteen zwaar onder druk en we moesten knokken voor elke bal. Gelukkig hadden we Guus in de goal die zijn beste wedstrijd van het seizoen keepte en alle ballen keerde. Jorn was achterin bijna niet te passeren en was bij elk duel betrokken. Alle jongens werkten super hard om deze wedstrijd te kunnen winnen. Gelukkig viel net voor tijd een bal voor de voeten van Yaniek die hier wel raad mee wist. 1 kans 1 doelpunt! Met nog maar een paar minuten op de klok liepen de emoties hoog op, vooral bij de tegenstander. Gelukkig konden onze jongens het hoofd koel houden en wisten de wedstrijd over de streep te trekken. KAMPIOENUH!!!

Dit is een mooi einde voor een mooi seizoen.

Klik hier voor meer foto's