50 jaar trimclub RKSV SCHIJNDEL

08-10-2018

50 jaar trimclub RKSV Schijndel,
René van der Gijp had al toegezegd. Hij wilde graag een avondje vrijmaken om naar Schijndel af te reizen. Was alleen even vergeten dat hij een contract heeft met Veronica en op dit moment vanuit Hilversum life in de ether verschijnt. Helaas. Dan Sven Blummel. De groeibriljant voor de toekomst van de regionale FC Den Bosch. Zou toch leuk zijn om opa even toe te spreken. Sven staat vanavond in de Geusselt in Maastricht en neemt op dit moment het doel van MVV onder vuur. Jammer. Twan van Peperstraten misschien. Was zeer verrukt dat hij werd gevraagd. Belt zojuist vanuit de auto dat hij nu Schijndel binnen rijdt maar dat het toch niet gaat lukken. Het wordt hem momenteel emotioneel allemaal iets te zwaar. Jeetje.
Dan doen we het zelf. Dorus Jan van den Boer vraagt namens de spelersgroep even de aandacht.
Het is zover. Vijftig jaar trimmen, vijftig jaar wekelijks ontspannen. Opgericht in 1968 aan de Parallelweg en nog steeds volop tot leven in 2018 aan het Zuideinderpark.
Het initiatief werd geboren om als alternatief te dienen voor leden die niet meer actief speelden in competitieverband.
De formule is nog steeds actueel. Half uurtje warm draaien, spieren los gooien en werken aan de conditie. Daarna een halfuurtje sparren. Doeltjes uitzetten, balletje erin, het spannende moment van het uitdelen der hesjes en dus een wedstrijdje tussen de aanwezigen.
Fanatiek, sportief, maar vooral ter ontspanning.
Vele namen zijn voorbij gekomen gedurende deze halve eeuw. Gekomen en gegaan. Eén naam komt echter telkens terug. Na jarenlang de kar op het veld te hebben getrokken, nu nog steeds de drijvende kracht achter de gehele organisatie. Dan heb ik het niet alleen over voetbaltechnische zaken maar ook over de jaarlijkse afsluiting van het voetbalseizoen.
Na een, inmiddels gebruikelijke, onmogelijk te winnen wedstrijd tegen het G-team, volgt er steevast een feestavond waarbij ook Dennis van de Ven een trouwe gast blijkt.
Dorus Jan vraagt of Jan Bolwerk naar voren wil komen onder luid applaus van de aanwezigen. Jan krijgt als blijk van waardering, namens de volledige selectie, een gouden speld uitgereikt. Een presentje dat blijvend is en dat betekenis heeft.
Zie ik daar Wim Langstraat beteuterd kijken. Heeft zoveel dinsdagavonden vrijgemaakt om de afstand Sint-Oedenrode – Schijndel te overbruggen, wordt zijn naam niet eens genoemd. Probeer maar eens jarenlang voor een groep te staan en elke week met nieuwe oefenstof op de proppen te komen. Na heftige gezondheidsproblemen zijn we blij dat ook hij vanavond acte de présence geeft. Natuurlijk willen we Willem vandaag ook naar voren hebben en in het zonnetje zetten als dank voor jarenlange inzet, betrokkenheid en bereidwilligheid voor de trimclub. Willem krijgt de zilveren speld uitgereikt voor bewezen diensten.
Hopende dat jullie nog lang aan de trimclub verbonden willen zijn, op naar de volgende 50.
Tenslotte en bloemetje voor Hannie en Doris die al die jaren zelf invulling hebben moeten geven aan de dinsdagavond. Denk erom, schuin afsnijden, lauw water. Die opdracht krijg ik namelijk ook elke week wanneer ik met een bloemetje thuis kom. Badder Harry.