Wedstrijdverslag Schijndel/DeWit JO10-1 - Avesteyn JO10-1

10-09-2018

Wedstrijdverslag Schijndel JO10-1 tegen Avesteyn JO10-1

Vandaag stond de wedstrijd tegen Avesteyn op het programma. Nadat we de eerste wedstrijd in de beker tegen Avanti hadden verloren waren we wel weer toe aan een overwinning. Voor de wedstrijd was het moraal hoog en we zouden deze wedstrijd wel even gaan winnen. Maar na een paar minuten op het veld gestaan te hebben ging het al fout. Voorin werd de bal verloren en we vergaten om de druk te zetten op de tegenstander. Dit werd genadeloos afgestraft met een fraai afstandsschot 0-1. Gelukkig werd deze klap goed verwerkt en iedereen deed er een schepje bovenop. Een aantal mooie rushes van Luka langs de zijlijn deed de tegenstander al wankelen, maar echt gevaarlijk was het nog niet. Na de eerste time-out bleven we goed voetballen en dat werd beloond. Beau krijgt op het middenveld de bal en ziet dat Koen vrij staat. Na een splijtende pass in de diepte staat Koen oog in oog met de keeper en schiet de bal beheerst in de hoek 1-1. Niet veel later gaat het toch weer mis. Na een misverstand tussen Jorn en Rick kan de tegenstander de bal oppikken en vrij op goal schieten. Helaas is Guus kansloos en staan we weer achter 1-2.

Na de rust pakken we het toch weer goed op en zijn we veel op de helft van de tegenstander. Yaniek komt vaak mee op van achteruit en de tegenstander heeft hier veel moeite mee. Toch gaat het een paar keer bijna mis maar na goed ingrijpen van Rick wordt erger voorkomen. Vijf minuten na de rust krijgt Koen de bal in de kluts voor zijn voeten en tikt de bal achter de keeper, het is weer gelijk 2-2. Het duurt niet lang voor dat we weer tot scoren komen. Beau heeft op het middenveld de bal veroverd en speelt nog een mannetje uit, kijkt waar de keeper staat en haalt verwoestend uit 3-2. Voor het eerst staan we voor en dat wordt uitbundig gevierd. Helaas is de vreugde niet van lange duur en net voor het laatste kwart wordt er weer gelijk gemaakt. Met nog 12,5 minuten te spelen staat het 3-3. Tijdens de laatste time-out is het geloof om te winnen ver weg gezakt, 2 van onze beste spelers zijn aan de beurt om gewisseld te worden en dit veroorzaakt enige onrust. Net na de start van het laatste kwart had het goed fout kunnen gaan. De spits van de tegenstander komt alleen op Guus afgelopen, maar Guus let goed op en komt goed uit z’n goal gelopen. Hij gooit zich met gevaar voor eigen leven voor de bal en neemt in zijn actie de tegenstander mee. Gelukkig is het op de rand van de 16 en net geen strafschop. De vrije trap wordt niet goed genomen en het gevaar is weer geweken. Een paar minuten later krijgt Beau de bal aan de linker kant van het veld en ziet aan de rechter kant Koen naar voren stormen. Na een mooie paas over de breedte van het veld is het voor Koen weer een koud kunstje om het net te vinden 4-3. Het geloof is weer helemaal terug!! Er is weer energie gevonden om nog even met zijn allen alles te geven. Op de rand van de 16 krijgt Beau de bal aangespeeld met zijn rug naar de goal. Hij legt de bal terug op Jorn en die schiet de bal hard in de kruising 5-3. Ook na dit doelpunt blijft de drang naar voren groot, Janus komt een paar keer goed mee naar voren en speelt een aantal mannetjes uit maar kan net niet tot schieten komen. Net voor tijd krijgen we nog een corner en Jorn neemt de bal. Met een mooie trap ziet hij de bal op de 2e paal afketsen. De bal komt voor de voeten van Janus en die weet hier wel raad mee. Hij schiet de bal hard in het doel 6-3. Het harde werken van de jongens is vandaag beloond met een mooie en verdiende overwinning.
Gefeliciteerd!!

Klik hier voor meer foto's