Schijndel/DE WIT
 

Schijndel/DeWit wint belangrijk duel van Nieuwkuijk 4 - 3.

11-05-2018

Schijndel/DeWit heeft de belangrijke wedstrijd tegen Nieuwkuijk in een sensationele wedstrijd met winst afgesloten. Al in de 1e minuut speelt rechtsback van Nieuwkuijk de bal terug op de keeper en deze trapt de bal tegen de benen van Kaj de Visser en de 1-0 is al een feit. Een paar minuten later bereikt een perfecte voorzet het hoofd van Thomas Jan van Raaij maar deze kans gaat net over het doel. Schijndel/DeWit blijft de bovenliggende partij en in de 18e minuut bereikt een prachtige pass van Martijn van Grinsven de vrijgelopen Kaj de Visser en deze laat de keeper kansloos en de 2-0 staat op het scorebord. Een paar minuten later komt Nieuwkuijk terug in de wedstrijd door een perfect genomen vrije trap van Mitchel Fitters te verzilveren na een onnodige overtreding op de rand van het strafschopgebied en de stand is 2-1. De strijd blijft fel van alle twee de partijen en in de 26e minuut voorkomt keeper Timo de Louwere een doelpunt bij een grote kans van Nieuwkuijk. Schijndel/DeWit krijgt het moeilijk maar een mooie opgezette aanval en voorzet van Tommy van Schijndel kan net niet door Kaj de Visser worden afgerond. In de 34e minuut een ernstige blessure van Ryan van Buul van Nieuwkuijk en deze wordt vervangen door Roel van Leeuwen. Na deze wisseling neemt Nieuwkuijk het spel meer in handen en zet Schijndel/DeWit onder druk. In de 39e minuut veroorzaakt Thomas Jan van Raaij onnodig een overtreding in het strafschop gebied en de penalty wordt benut en de stand is weer gelijk 2-2. Even later fluit de scheidsrechter voor het rustsignaal.

Na de rust zonder wissels gebeurt er van alles. Al in de 47e minuut wordt Tommy van Schijndel de diepte in gestuurd, gaat alleen op de keeper af die hem in het strafschop gebied neerlegt en de scheidsrechter bestraft dit met een penalty en direct rood voor de doelman. John van Drommelen wordt ingewisseld voor reserve doelman Dave Tausch. Na commentaar door Roy Rozen op de scheidsrechter kan ook hij vertrekken met rood zodat Nieuwkuijk nog met 9 mensen verder moet. De toegekende strafschop wordt door Kaj de Visser tegen de paal geschoten. Even later krijgt Mitchel Fitters zijn 2e gele kaart en ook hij kan vertrekken en staat Nieuwkuijk nog met 8 spelers in het veld. De thuisclub kan van de meerderheid niet profiteren door het met man en macht verdedigen van de tegenstander. In de 67e minuut wordt verdediger Max Neppelenbroek vervangen door Dani van Wijk voor nog meer aanvalskracht en even later wordt een schot van Stan Guns prima verwerkt door de ingevallen keeper van Nieuwkuijk. Schijndel/DeWit heeft veel moeite met de verdedigende instelling van de tegenstander en komt door een uitval van Nieuwkuijk in de 78e minuut  zowaar op een achterstand van 2-3. Schijndel/DeWit blijft de aanval zoeken en vooral door de snelheid van Bart de Wit op links krijgt Kaj de Visser in de 81e minuut de bal en schiet hij de stand op 3-3. Twee minuten later schiet Jordy van Kasteren de thuisclub via een tegenstander naar 4-3. Vlak voor het einde krijgt Stef van Rooij van Nieuwkuijk geel na een overtreding op keeper Timo de Louwere en trainer Berkelmans wordt weggestuurd door de scheidsrechter wegens commentaar op de leiding. Even later fluit de scheidsrechter voor de laatste maal en is een belangrijke maar geen fijne wedstrijd tot een goed einde gebracht.

Zondag om 14.30 uur de zeer belangrijke wedstrijd tegen Haarsteeg, de volgende kandidaat voor eventuele nacompetitie. Ook deze zal gewonnen moeten worden om uit de gevaren zone te geraken.      

Klik hier voor meer foto's       

Naar overzicht