Onverdiende nederlaag Schijndel/DEWIT

08-10-2017

Schijndel/DE WIT leed een ongelukkige, onverdiende nederlaag tegen het sterker geachte en ongeslagen Engelen. In de warming up haakte Bart de Wit af met een blessure. In de verdediging kreeg Max Neppelenbroek zijn eerste basisplaats en verder verschenen ook Jirre Kreemer en Martijn van Grinsven in de basis.

Schijndel startte fel en in de 8e minuut redde de keeper van Engelen perfect op een prima schot van Jordy van Kasteren. Even later was het wel raak toen een prima schot nog gered werd door de keeper van Engelen, maar de terugspringende bal door Thomas Jan van Raaij in het doel werd gewerkt. Het spel van Engelen was wat verzorgder, maar de inzet van Schijndel/DE WIT was prima. De partijen gaven elkaar niet veel toe en in de 30e minuut werd een prachtige actie op links van Dani van Wijk door Brent Blummel niet in een doelpunt omgezet. Schijndel/DE WIT bleef de gevaarlijkste ploeg, maar de kansjes werden niet verzilverd. In de 35e minuut werd een corner van Engelen slecht weggewerkt door de verdediging van Schijndel/DEWIT en zo werd het toch nog 1-1 .

Met deze stand brak de rust aan, jammer want de beste mogelijkheden waren voor Schijndel/DE WIT.

De tweede helft begon zonder wijzigingen aan beide kanten en meteen moest keeper Timo de Louwere handelend optreden bij een gevaarlijke uitbraak van Engelen.
In de 60e minuut werd balverlies op het middenveld en aarzeling in de verdediging resoluut afgestraft door Engelen en zo stond de stand ineens op 2-1. De strijd bleef boeiend met grote inzet van beide partijen zonder echte kansen te kunnen scheppen. Jirre Kreemer werd vervangen door Yoeri van Bakel en even later Jordy van Kasteren door Bas Wagenaars en de druk op Engelen werd opgevoerd. In de 32e minuut werd een speler van Engelen met rood van het veld gestuurd omdat hij de doorgebroken Dani van Wijk neerhaalde.

De vrije trap die hiervoor werd gegeven kon ter nauwer  tot corner worden verwerkt. Schijndel/DE WIT bleef aandringen en een voorzet van Dani van Wijk werd door Brent Blummel op de lat gekopt. Engelen met 10 mensen en nog een aantal gele kaarten gaf niets meer weg en zo eindigde deze wedstrijd in een voor Schijndel/DE WIT teleurstellende nederlaag.

Zondag in de thuiswedstrijd tegen Zwaluw VFC heeft men de kans om dit weer recht te trekken.

klik hier voor meer foto's