Schijndel/DE WIT wint Grad de Wit toernooi

30-08-2017

Schijndel/DE WIT wint Grad de Wit toernooi

Schijndel/De WIT kan tevreden terugkijken op de vierde editie van het Grad de Wit toernooi. Op een zonovergoten Zuideinderpark werden in totaal 15 wedstrijden gespeeld door WEC, Avanti ’31 en Schijndel/De WIT.  In vier poules werd gestreden om de 1e plaats en daarmee ook voor het overall klassement.

Het 1e elftal van Schijndel/DE WIT wist haar eerste wedstrijd, tegen WEC, af te sluiten met een 3-0 overwining. Doelpunten Rutger van de Burgt, Martijn van Grinsven en Bart de Wit. Avanti ’31 werd met een 1-0 overwinning tegen zowel Schijndel als WEC eerste in deze poule. Drie punten voor Schijndel/DE WIT, waar JO19 en JO17 maar liefst 12 punten aan toe voegden door in hun poule beide wedstrijden overtuigend met grote cijfers te winnen. Met een gelijk spel van Schijndel/DE WIT veteranen tegen Avanti ’31 , 1-1, en een verliespartij tegen WEC, kwam het totaal aantal punten voor Schijndel/DE WIT op 16 punten.

In het totaal klassement eindigde Avanti ’31 met 13 punten op de 2e plaats en WEC op de derde plaats met 6 punten. Door de afwezigheid van het dameselftal van WEC werd de wedstrijd van Avanti’31-dames -  Schijndel/DE WIT-dames, gewonnen door Avanti’31, niet in de eindstand meegenomen.

Met deze uitslag kon na afloop van alle wedstrijden in een bomvolle en gezellige kantine de Grad de Wit-bokaal uitgereikt worden aan het Bestuur van Schijndel/DE WIT. Namens Avanti’31 sprak voorzitter Jack Brus lovende woorden over de organisatie  van het vierde Grad de Wit-toernooi. Complimenten die in het bijzonder betrekking hadden op Chris den Ouden, toernooivoorzitter, en de scheidsrechters van de drie verenigingen.

Volgend jaar wordt het 1e lustrum van dit toernooi gehouden bij Avant’31. Hopelijk zijn dan de weergoden de organisatie opnieuw goed gezind.