JO9-1 wint Brabant Cup

08-06-2019

Winnaar Brabant Boys Cup JO9-1

Vrijdag 31 mei mooi voetbalweer en op de fiets naar Avanti. De JO9-1 doen mee met een Internationaal toernooi georganiseerd door Avanti en Schijndel/DE WIT:de “Brabant Boys Cup”.

De eerste wedstrijd tegen Avanti JO9-1, meteen vol aan de bak. De coach krijgt een loodzware opdracht om de vijftal spelers aan het voetballen te krijgen. Helaas met 3-2 verloren, pijnlijk begin van het toernooi. Met de wijze woorden vanaf de zijkant nooit te vroeg pieken!  De tweede wedstrijd word opgepakt en we winnen van de Duitsers met 7-2. De derde wedstrijd tegen Frankrijk werd het 9-1  Au revoir. Dag 1 zit erop Avanti winnaar in de poule en Schijndel tweede. Dus voor de coach de taak om er over na te denken.

Zaterdag 1 juni dag twee van het toernooi in de winnaarspoule zitten. Avanti JO9-1, Schijndel JO9-1, Schijndel JO9-2 en de Treffers JO9-1 uit Groesbeek.  Geen buitenlandse teams meer aanwezig, het wordt een Nederlands onder onsje!! Eerste wedstrijd Schijndel JO9-1 tegen Schijndel JO9-2.  Uiteraard wint Schijndel 1 terwijl Schijndel 2 het ons behoorlijk lastig maakte. 2e wedstrijd Avanti JO9-1 iedereen wakker en bij de les, spannende wedstrijd die alle kanten op kon gaan, door uitstekend verdedigingswerk en een fanatieke keeper loerde Schijndel 1 op een counter. De counter werd ingezet in de allerlaatste minuut en we maakte de 3-2. Wat betekende dat we 6 punten hadden en aan een gelijk spel was voldoende om de Cup mee naar ons sportpark te nemen.

De 3e wedstrijd van Schijndel JO9-1 tegen De Treffers uit Groesbeek.  Aan de coach en assistent de taak om een aanvalsplan op de groene mat neer te leggen die voor iedereen helder is. De wedstrijd begon fel met veel druk op de bal en dit zorgde ervoor dat Groesbeek niet zijn spel kon opzetten.  Resulteerde in de openingsgoal voor Schijndel 1-0. Na dit lekkere begin, begon het team goed te spelen en al snel werd het 3-0. De spelers van de Treffers waren niet meer in staat zich te hervatten.  Waardoor de winst veilig werd gesteld. Na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd waren de jongens van Schijndel JO9-1 Winnaar van de Brabant Boys Cup JO9 !!!!!